Bina Kerjaya Bersama Coway

Ramai yang tanya apa seronok kerja dengan coway ni? Apa yang buatkan ramai orang seperti Engineer, Banker, Accountant, Freelancer, maquinas caça niqueis A Student, Oversea Graduated, Lepasan SPM dan macam-macam jenis background joim tim Coway #CSTEAM ni?


Kat sini Jerai kongsikan beberapa faktor utama yang buatkan ramai giler orang yang join tim Coway #CSTeam ni diantaranya ialah :

6 Sebab kenapa orang join Coway #CSTeam

1. Pasukan Jualan No. 1 Di Malaysia

2. Team yang menjana dan jualan paling tinggi di Coway Malaysia berbanding pasukan lain.

3. Komisyen dijana 100% daripada hasil jualan & bukannya penajaan (bukan jenis cari orang dapat komisyen).

4. Mahir dalam bidang jualan secara dalam talian (online) & lapangan (offline) lebih 10 tahun dan proven teknik.

5. Kami ajar anda untuk gunakan teknik pemasaran dan jualan yang terbukti dan paling berkesan.

6. Working enviroment yang FUN, CRAZY & PROFESIONAL termasuk boss atasan.


Mahukah anda bina kerjaya bersama kami?

Hubungi Jerai sekarang!

012-459 9985

Free Trip ke Bali – Coway Sponsor

Tapi tahukah anda job skop kerja jurujual coway ni?

Di Coway Malaysia terbahagi kepada 2 kategori jurujual coway iaitu SEPARUH MASA ataupun SEPENUH MASA. Jadi apa tugas jurujual coway yang digelar sebagai HP – Health Planner ni?

Tugas – tugas Health Planner :

1. Membantu pelanggan memilih produk-produk Coway yang bersesuaian dengan gaya hidup dan citarasa pelanggan.

2. Membantu pelanggan memahami kelebihan serta keistimewaan pakej belian atau sewabeli yang  Coway telah sediakan.

3. Membantu pelanggan melangkapkan maklumat dan dokumen bagi proses pemasangan produk Coway di kediaman atau di pejabat.

4. Health Planner, HP tak perlu buat pemasangan ataupun servis setiap 2 bulan.

5. Health Planner juga bebas untuk uruskan jualan pelanggan di mana saja seluruh Malaysia, Sabah dan Sarawak di mana-mana Sales Office Coway yang berdekatan.


Proses Flow Pembelian Coway Pengguna / Pelanggan.

Tapi berapa pula income yang boleh dapat dengan coway ni?

Okay kalau bila dah menjadi daripada sebahagian dariapada agent coway ataupun Health Planner ni, Komisyen kita ni dibayar ikut dua kategori iaitu SEPENUH MASA ataupun SEPARUH MASA. Jom tengok kat bahagian bawah apa beza sepenuh masa dan separuh masa.


Separuh Masa (Partime)

Okay untuk agent yang bekerja secara separuh masa atau nama sedap sikit ‘partime’ ni dibayar komisyen oleh coway Malaysia ada dua iaitu SALES COMISSION dengan sebanyak 15% & pada masa yang sama dibayar juga dengan BONUS COMISSION sebanyak 5% – 11% untuk setiap unit jualan yang dibuat. Dalam bahasa mudah, lagi banyak sales kita ada, lagi tinggilah komisyen atau duit yang kita dapat.


Sepenuh Masa (Fulltime)

Untuk agent yang bekerja sepenuh masa dengan coway (fulltime) untuk SALES COMISSION (15%) & BONUS COMISSION (5% – 11%) sama macam dengan agent yang buat secara partime, tetapi ada extra tambahan dari company coway sendiri untuk golongan yang bekerja secara sepenuh masa.

Insentif tambahan untuk Sepenuh Masa (fulltimer)

#1- Elaun Prestasi Jualan Bulanan, tambahan dari RM300-RM2500 sebulan.

#2- Bonus Prestasi Jualan Mingguan, tambahan dari RM500-RM2000.

#3- Bonus Prestasi Bulanan, tambahan RM1000.

#4- Bonus Prestasi Suku Tahunan, tambahan RM2000.

#5- Bonus Prestasi Tahunan, tambahan RM5000.

#6- Hadiah Perlancongan keluar negara (4 kali setahun).

#7- Team Building Benefit 2%.


Tapi apa yang buatkan lagi menarik adalah, untuk geng yang bekerja secara sepenuh masa ni tak semestinya kena datang pejabat setiap hari. Kalau datang pun pada setiap Isnin, Rabu & Jumaat sahaja. Itupun sejam je, kalau nak lepak office lama pun tiada orang nak halang.

Tapi untuk musim PKP ni, kita buat secara dalam talian je tiap hari rabu & jumaat meeting atau Morning Learning (sesi pembelajaran & kongsi idea). Kat bawah Jerai kongsikan lagi berapa umlah anggaran secara kasar komisyen jualan produk coway untuk sepenuh masa atau separuh masa okay kan?


Jadual purata income jurujual coway untuk Separuh Masa (Partime)

Jadual purata income jurujual coway untuk Sepenuh Masa (Fulltime)

Oh ya, sebelum terlupa kat sini zain kongsikan juga beberapa trip 5 STAR yang ditaja secara FREE yang Jerai dapat sewaktu jadi agent jualan coway dalam tempoh masa 6 bulan mula- mula join.


1. GRAND TRIP KE SOUTH AFRICA 2017 (6 BULAN FIGHTHING PERIOD)

Muka baru bangun, penat sangat travel weiyh panas punggung

2. DUBAI GRAND TRIP ACHIEVERS 2018 (6 MONTH FIGHTING PERIOD)

waktu ni laki tak ramai, gegadis dengan mak orang je ramai.

3. GOPENG WATER RAFTING ACHIEVERS dari GM Saiful Izam 2018

Bersama dengan geng CSTEAM Top Sales.

4. KOREA MANAGER INCENTIVE TRIP BALIK KAMPUNG 2018

Bersama para Manager di TRIP ke KOREA & Buat lawatan produk-produk yang akan masuk ke Malaysia cooming soon.

Kalau nak cerita apa lagi yang boleh coway bagi dan ubah hidup zain 360 darjah yang sebelum ni merupakan Pegawai Bank di Cameroon Highlands tu memang banyak benda yang berubah. Kat sini Jerai pun harapa korang yang membaca terdetik dalam hati untuk ubah hidup dengan ambil keputusan untuk cuba sahaja dulu macam Jerai buat dulu.

Memang susah nak percaya, tapi bila tengok dan rasa sendiri income kat coay ni macam mana, memang pandangan kita terus berubah. Tak percaya, boleh terus hubungi kat butang whatapps sebelah ataupun boleh terus call jerai terus kat nombor kat bawah.

Jerai – 012-4599985

Jerai – 012-4599985

Jerai – 012-4599985